Het beste van twee werelden !

HandmadeByOrtlep en Zorgtechnologie bij Silverein

Beste van 2 passies

Als leerbewerker in mijn eigen atelier bij HandmadeByOrtlep en als ambassadeur Zorgtechnologie voor Silverein, heb ik de perfecte combinatie gevonden van twee passies: ambachtelijke leerbewerking en het verbeteren van de zorgsector met behulp van technologie. In deze blog deel ik hoe deze twee werelden samenkomen.

Als leerbewerker bij HandmadeByOrtlep heb ik een eigen atelier waar ik op maat gemaakte lederen producten maak en repareer. Mijn ambachtelijke vaardigheden, aandacht voor detail en gebruik van hoogwaardige materialen maken mijn producten uniek en geliefd bij mijn klanten. Maar wat drijft mij om 7 dagen per week te werken? Het antwoord ligt in mijn andere passie: zorgtechnologie.

Als ambassadeur Zorgtechnologie voor Silverein ben ik betrokken bij het identificeren en implementeren van bewezen zorgtechnologieproducten die de levenskwaliteit van ouderen kunnen verbeteren en hen meer zelfredzaamheid kunnen bieden. Deze werkzaamheden leveren mij energie op, doordat ik een verschil kan maken in het leven van de ouderen en werk van zorg personeel. Deze energie neem ik weer mee in mijn werk als leerbewerker.

Een van de manieren waarop mijn passie voor zorg mijn bedrijf HandmadeByOrtlep beïnvloedt, is door te inspireren om innovatieve lederen producten te ontwerpen. Ik zie de nieuwste zorgtechnologie producten en begrijp hoe ze het leven van mensen kunnen verbeteren. Dit heeft mij geïnspireerd om lederen producten te ontwerpen die specifieke behoeften van mensen met verschillende zorgbehoeften vervullen. Bijvoorbeeld, heb ik een speciale sonde rugtas ontworpen , die persoonlijk, stoer en gemakkelijk toegankelijke zakken heeft voor persoonlijke items en een speciaal vak voor een draagbare zuurstoffles. Tevens kan de tas volledig op maat worden gemaakt. Dit heeft mij in staat gesteld om een nieuwe markt aan te boren en mijn klantenbestand uit te breiden.

Daarnaast heeft mijn rol als ambassadeur Zorgtechnologie mij de mogelijkheid geboden om contacten te leggen binnen de zorgsector en mijn netwerk uit te breiden. Mijn samenwerking met zorginstellingen, zorgverleners en andere zorgtechnologie-experts, heeft geleid tot waardevolle zakelijke kansen, voor beide passies.

Hierbij noem ik een aantal voorbeelden van bewezen zorgtechnologieproducten voor de ouderenzorg, samen met de website link.

 1. Slimme medicijndispensers – Deze dispensers helpen ouderen om op tijd de juiste medicijnen in de juiste dosering in te nemen, wat kan helpen om medicatiefouten te voorkomen. Voorbeeldbedrijf: Medido (https://www.medido.nl/)
 2. Persoonsalarmeringssystemen – Deze systemen stellen ouderen in staat om in geval van nood snel hulp in te schakelen met een eenvoudige druk op de knop. Voorbeeldbedrijf: Tunstall (https://www.tunstall.nl/)
 3. Valdetectie- en valpreventiesystemen – Deze systemen kunnen vallen detecteren en waarschuwen zorgverleners of familieleden, en sommige hebben zelfs valpreventiefuncties, zoals verlichting die automatisch wordt ingeschakeld bij duisternis. Voorbeeldbedrijf: Fallsafe (https://www.fallsafe.nl/)
 4. Telehealth en telemonitoring – Deze technologieën stellen zorgverleners in staat om op afstand de gezondheid van ouderen te monitoren, bijvoorbeeld door middel van videocalls, draadloze sensoren of wearables. Voorbeeldbedrijf: Luscii (https://luscii.com/nl/)
 5. Gezondheidsapps – Er zijn verschillende apps beschikbaar die ouderen kunnen helpen bij het monitoren van hun gezondheid, zoals apps voor het meten van bloeddruk, glucosewaarden of slaapkwaliteit. Voorbeeldbedrijf: Withings (https://www.withings.com/nl/nl/)
 6. Slimme deurbellen en camerasystemen – Deze systemen kunnen ouderen helpen om de veiligheid in en om hun huis te vergroten door middel van videobewaking, deurbelcamera’s met intercomfuncties en de mogelijkheid om op afstand de deur te openen voor vertrouwde personen. Voorbeeldbedrijf: Ring (https://ring.com/)
 7. GPS-trackers – Deze trackers kunnen ouderen helpen om hun locatie bij te houden en kunnen nuttig zijn bij bijvoorbeeld dwaalpreventie of het snel lokaliseren van een oudere die verdwaald is.
 8. Somnox: Een slaaprobot die ouderen kan helpen om beter te slapen door rustgevende geluiden, ademhalingsoefeningen en hartslagstimulatie. https://somnox.com
 9. Tessa-robot: Een spraakgestuurde digitale assistent die ouderen helpt met dagelijkse activiteiten, zoals medicatieherinneringen en afsprakenbeheer.
 10. Medido: Een medicijndispenser die ouderen helpt om de juiste medicatie op het juiste moment in te nemen, met behulp van visuele en auditieve herinneringen.
 11. Compaan: Compaan geeft zorgverleners een veilig en makkelijk platform om zorg op afstand te verlenen. We bieden uw cliënten een supermakkelijke tablet die op basis van de kennis en kunde van de eindgebruiker instelbaar is als klassieke Compaan of als Compaan Connect. Zorgverleners krijgen toegang tot onze Compaan Partneromgeving van waaruit u direct kunt beeldbellen. Daarnaast hebben familie en vrienden toegang tot het Compaan Portaal, de online familie-omgeving van waaruit zij eenvoudig contact kunnen houden.

Samen zijn we sterk 👊🏻 #silverein #handmadebyortlep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *