Van hobby tot bedrijf: hoe is het snel tot een bedrijf gegroeid.

HandmadebyOrtlep begon als een hobby. In mijn vrije tijd maakte ik graag armbanden van leer voor mezelf en voor vrienden. Het was een creatieve uitlaatklep waar ik enorm van genoot. Na verloop van tijd begonnen mijn vrienden te vragen waar ze mijn armbanden

konden kopen en ik begon te beseffen dat er misschien een markt was voor mijn producten.

In het begin was ik nog niet helemaal zeker of ik de stap wilde zetten om een eigen bedrijf te beginnen. Ik had immers geen formele opleiding of ervaring in het ontwerpen van leerproducten. Maar de eigenaren van Brace en IXXXI, voor wie ik armbanden ontwierp, hebben mij enorm geholpen om de eerste stappen te zetten. Ze moedigden me aan om mijn creativiteit te volgen en te zien waar het me zou brengen.

Met hun steun begon ik te experimenteren met verschillende technieken en materialen en creëerde ik een kleine collectie van leerproducten, waaronder armbanden , tassen, portemonnees en horloge banden . Het was een uitdagende, maar opwindende tijd. Ik leerde veel over het ontwerpen en creëren van leerproducten en genoot van elk moment van het proces.

Toen ik mijn eerste tassen en andere accessoires begon te verkopen, kwam ik er al snel achter dat er een groeiende vraag was naar kwalitatief hoogwaardige, handgemaakte producten van leer. Mensen begonnen zich steeds meer te richten op duurzaamheid en authenticiteit, en zochten naar producten die met zorg waren gemaakt en lang meegingen. Dit was precies waar mijn producten voor stonden.

Na verloop van tijd besloot ik om mijn bedrijf officieel te registreren als HandmadebyOrtlep en begon ik me te richten op het maken van op maat gemaakte producten voor klanten. Dit was een geweldige manier om mijn creativiteit en vaardigheden te gebruiken om producten te maken die helemaal aan de wensen van mijn klanten voldeden.

Vandaag de dag is HandmadebyOrtlep gegroeid tot een succesvolle onderneming, met een breed scala aan producten en diensten, waaronder maatwerk, reparatieservice, cosplay kostuums en leerworkshops. Ik ben nog steeds elke dag dankbaar voor de steun van mijn vrienden van Brace en IXXXI en voor degenen die me hebben geholpen om mijn passie om te zetten in een bloeiend bedrijf.

In conclusie, HandmadebyOrtlep begon als een hobby en groeide uit tot een succesvol bedrijf dankzij mijn vrienden en supporters. Het was een uitdagende reis, maar het was het waard. Ik ben trots op wat ik heb bereikt en ik blijf elke dag werken aan het verbeteren van mijn vaardigheden en het creëren van producten in mijn atelier in Soest.

Https://www.HandmadebyOrtlep.nl

Info@handmadebyortlep.nl

 

2 gedachten over “Van hobby tot bedrijf: hoe is het snel tot een bedrijf gegroeid.

 1. Frans siebert Beantwoorden

  Hoi Oscar,

  Je maakt geweldige producten waarvan ik er al enkelen heb mogen ontvangen ( opdracht op maat).
  Er komen binnenkort nog bestellingen erbij, wij (lindsey en ik) hebben nog wat op maat gemaakte producten nodig.

  Tot binnenkort.
  Frans.

 2. Hans Berg Beantwoorden

  Mooi artikel, en helemaal waar. Je hebt schitterende mooie en goeie producten. En ik kan het weten want ik heb er een paar 😉👍👊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *